söndag 8 juli 2007

Liten dinosauriefågel

Just nu bor lilla gulsparvsfågelungen Mia/Mian i vårt uterum.
Hon eller han hittades på systers jobb och var kvarlämnad på marken, utan att ha lärt sig att flyga. Så nu lär vi den flyga, äta fågelfrön och dricka vatten.
Det lilla livet kommer få det så bra här tills den så småningom ska släppas ut och få prova sina vingar på riktigt...precis som i sången...
Små, små fågelungar sova i sitt bo. Lilla fågelmamma får då litet ro. Hon brukar flyga hit och dit att söka något gott, ty barnen har så stor aptit och aldrig nog de fått.
Små, små fågelungar inte flyga kan. De kan bara gapa säga pip ibland. "Om ni nu gör som mamma gör, så kan ni flyga snart, nu vingen opp och ner vi rör, nu flyger vi med fart."
Liten fågelunge är på marken kvar, kunde inte flyga , glömde hur det var. Han viftar så med vingar små, men kommer inte opp, han ropar på sin mamma då, han gör små skutt och hopp.

Två små barn i skogen gå att plocka bär. De hör någon pipa, undra vad det är. De till den lilla ungen går, de sakta lyfter den. Då luft ha under vingen får, han flyga kan igen.
"Så gå upp och pröva dina vingar" /M

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får det aldrig att se ut så som jag vill...mkt bättre när man kan rita och skriva för hand! Gruffo

dnL sa...

Hehe :P Vad omtänksamt av er att ta hand om den lilla fågeln , han har riktigt cool frilla måste jag medge. Keep up the god work!

Anonym sa...

Han har fräck frissa ja! Bilden är från i fredags, och nu ser den bättre och burrigare ut. Här är den ju så tanig...men fjunen på huvudet är fortfarande kvar. Sött!

Christian sa...

Jag hoppas att han/hon äter ordentligt !!! Var ju ett sött litet liv må jag säga.. Tack för senast.. ;)